Kaffens historie

Kaffens historie Der findes forskellige legender i forbindelse med opdagelsen af kaffen. En af disse handler om en hyrde kaldet Kaldi, som levede for mange år siden i Etiopien. Han lagde mærke til at hans geder ændrede deres opførsel når når de spiste frugterne på et vildt træ. Kaldi fortalte det til munkene i et nærliggende kloster, som blev nysgerrige og prøvede bønnerne, og fandt ud af at de kunne holde sig vågne længere tid. Således begyndte munkene at drikke kaffe, når de skulle blive oppe og bede hele natten. I Abyssinien er hvor man begyndte at indtage kaffe som en drik. Det siges at abyssinerne ikke tillod at eksportere den grønne kaffe, for at undgå andre lande også kunne nyde denne delikatesse.

Den første forsendelse kom til Europa via Venedig i 1615. I det 17. århundrede begyndte kaffen at blive populær i nogle af de europæiske lande, og de første berømte cafeer blev åbnet.

Når det gælder dyrkningen i Amerika, ser det ud til at det var øen Martinique, som var det første sted hvor den blev plantet i året 1720. Denne plantage blev lavet fra et ungt træ, som blev foræret af hollænderne til kongen Ludvig den 14. af Frankrig, og denne sendte dem videre til de franske kolonier.

I Colombia var det nogle spanske missionærer som organiserede de første plantager på bredden til floden Orinoco, i 30erne i det 18. århundrede. Væksten i dette land var næsten mirakuløs, da planten fandt sit perfekte klima. Med hensyn til den hurtige vækst af kaffen i Colombia, fortæller nogle af præsterne fra, Cucula, Bacaramanga og andre byer, at de pålagde deres sognebørn at plante et antal kaffebuske i forhold til deres synder, som anger og således nåede kaffen ud til så mange forskellige områder.
Selvom kaffen i begyndelsen havde nogle kritikere, var den i det 17. århundrede udbredt over hele Europa med de berømte cafeer, hvor alle former for intellektuelle personer mødtes.
Kaffeproduktionen er koncentreret i mellem Sydamerika, Indian, Indonesien, Filippinerne, Hawai, og Afrika.

I dag lever mere end 20 millioner personer af dette produkt, størstedelen ved at dyrke og tilberede den grønne kaffe til forbrugslandene.

Cayman Coffee ApS - Eskemosegårdsalle 9 - 3460 Birkerød - tlf.: +45 40151063